VIOGENESIS Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ CitrusCore Drops, 100ml
Περιγραφή
Συμπλήρωμα διατροφής
Oι σπόροι γκρέιπφρουτ, ιδίως στο εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (GSE) προσφέρουν πληθώρα οφελών για την υγεία μας, όπως η απώλεια βάρους, η μείωση της κυτταρίτιδας και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ έχει επιπλέον αντιβακτηριακές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και συστήνεται συχνά για τη θεραπεία της καντιντίασης (μυκητίασης), των μολύνσεων στο λαιμό και της διάρροιας.
Τα κύρια οφέλη του εκχυλίσματος σπόρων γκρέιπφρουτ
1. Καταπολεμά την Candida
Η καντιντίαση, κοινώς αναφερόμενη ως «candida», είναι μια μυκητιακή λοίμωξη που μπορεί να επηρεάσει άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών σε διάφορα μέρη του σώματος. Συχνά εμφανίζεται στο στόμα, τα αυτιά, τη μύτη, τα νύχια, το γαστρεντερικό σωλήνα και το γυναικείο κόλπο.
Από μια πολωνική μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2001 διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα γκρέιπφρουτ έχει ισχυρό αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα έναντι στελεχών Candida albicans όταν λαμβάνεται από ασθενείς με συμπτώματα Candida (Krajewska-Kułak et al. 2001).
2. Βοηθάει στις λοιμώξεις του ουροποιητικού
Από μια αξιοσημείωτη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής το 2005 διαπιστώθηκε ότι οι σπόροι γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί στη μείωση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (κυστίτιδες) που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά. Στην μελέτη εξετάστηκαν αρκετοί ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με σπόρους γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi) από το στόμα για δύο εβδομάδες (Oyelami et al. 2005).
3. Ισχυρή θεραπεία κατά των μυκητιάσεων
Η ιστοπλάσμωση είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που προκαλείται από το Histoplasma capsulatum ή το H. capsulatum, έναν μύκητα που βρίσκεται συχνά σε περιττώματα πτηνών και νυχιών. Η ιστοπλάσμωση μεταδίδεται συχνότερα όταν οι σπόροι μεταφέρονται (συχνά κατά τη διάρκεια έργων καθαρισμού ή κατεδαφίσεων) ή από περιττώματα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που προσβάλονται από ιστοπλάσμωση παραμένουν ασυμπτωματικοί, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και διαρκούν περίπου 10 ημέρες.
Συμπτώματα συνήθως εμφανίζουν άτομα με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, χρόνιες ασθένειες και βρέφη.
Το εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ σε δόση 100 χιλιοστογράμμων (κάψουλα) ή πέντε έως 10 σταγόνες σε νερό τρεις φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη μόλυνση. Συνιστάται για τις αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητές του. Δεδομένου ότι το GSE πιθανώς βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμιση συμπτωμάτων μυκητιασικών λοιμώξεων όπως η ιστοπλάσμωση.
4. Ανακουφίζει από “το πόδι του αθλητή” και τους μύκητες των νυχιών
Το “πόδι του αθλητή” είναι μια δερματική ασθένεια που συνήθως εμφανίζεται μεταξύ των ποδιών και προκαλείται από έναν μύκητα. Καταπολεμά τον κνησμό, την καύση και τη γενική δυσφορία του “ποδιού του αθλητή” (Healthline, 2019).
5. Αντιμετωπίζει τις πεπτικές διαταραχές που σχετίζονται με το έκζεμα
Το έκζεμα είναι μια συνηθισμένη διαταραχή του δέρματος που συχνά συνδέεται με συγκεκριμένες τροφές και πεπτικά προβλήματα. Σε μία προκαταρκτική ανθρώπινη δοκιμή διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος σπόρου γκρέιπφρουτ σε ασθενείς με ατοπικό έκζεμα που είχαν επίσης εντερική δυσβίωση, μικροβιακή ανισορροπία ή δυσλειτουργία στον πεπτικό σωλήνα. Όλοι οι ασθενείς εμφάνιζαν σοβαρό ατοπικό έκζεμα, ενώ 14 από τους 25 εμφάνιζαν επίσης διαλείπουσα διάρροια, δυσκοιλιότητα, μετεωρισμό, εντερικές διαταραχές, φούσκωμα και κοιλιακή δυσφορία.
Μετά από ένα μήνα, όλα τα άτομα που έλαβαν κάψουλες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στη δυσκοιλιότητα, στο μετεωρισμό και στην κοιλιακή δυσφορία. Το εκχύλισμα ήταν ως επί το πλείστον αποτελεσματικό έναντι των Candida, Geotrichum sp. και του αιμολυτικό Ε. coli. Μηδενικές ήταν οι παρενέργειες κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μελέτης (Kiehl, 2019).
6. Λειτουργεί ως γενικό αντιμικροβιακό
Το εκχύλισμα γκρέιπφρουτ χρησιμοποιείται συχνά σε βακτηριακές, ιογενείς και μυκητιασικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων από ζυμομύκητες (WebMed, 2019)